Meny
Våra program
Hemutbildning

Introduktionsprogram – Programinriktat val Försäljnings- och Serviceprogrammet

För dig som inte helt uppnått behörighet från grundskolan men som kan visa att du kommer klara studierna ändå finns det möjlighet att söka till något av våra introduktionsprogram.

För dig som inte helt uppnått behörighet från grundskolan men som kan visa att du kommer klara studierna ändå finns det möjlighet att söka till något av våra introduktionsprogram.

Utbildningen

Du läser tillsammans med den övriga Försäljnings- och Serviceklassen i de flesta ämnen men har också en individuell plan för hur du kan läsa in de ämnen du saknar behörighet från grundskolan. Våra erfarna pedagoger stöttar dig i studierna. När du blivit färdig med dina grundskolebehörigheter så skrivs du in på det nationella programmet. 

Om du inte är helt färdig efter dina tre år på gymnasiet har du möjlighet att fortsätta läsa på vår Allmänna kurs under mellan 1 till 3 år för att bli behörig. 

Vi vill att du skall klara dina studier

Hos oss får du stöd med motivationen för att klara gymnasiet av kompetenta och engagerade lärare. Alla som arbetar på skolan har dig i fokus. 

På eftermiddagen kan du söka stöd hos våra studiecoacher i studieverkstaden där du också träffar studerande från andra utbildningar. Här kan du i lugn och ro arbeta vidare med uppgifter från skoldagen. 

Vi har en studie- och yrkesvägledare (SYV) på skolan som hjälper dig att välja rätt i dina studier utifrån vad du har för planer efter gymnasiet. SYV kommer också prata med dig om utbildningsmöjligheter efter tiden hos oss. 

Vi arbetar mycket med att bygga relationer, både i klassen och med övriga utbildningar på skolan. Vi har temadagar, kulturaktiviteter och friluftsdagar. Hos oss lär du känna alla!

Bra att veta
Programmet:
Du läser tillsammans med den övriga Försäljning- och serviceklassen i de flesta ämnen men har också en individuell plan.
Studietakt:
100%
Ansökan:
Öppnar i början av 2025.
Ung företagsamhet – UF

Försäljning- och serviceprogrammet i samarbete med Ung Företagsamhet