Meny
Våra program
Hemutbildning

Introduktionsprogram – Programinriktat val Barn och fritid

För dig som inte helt uppnått behörighet från grundskolan men som kan visa att du kommer klara studierna ändå finns det möjlighet att söka till våra introduktionsprogram.

Utbildningen

Du läser tillsammans med den övriga Barn- och fritidsklassen i de flesta ämnen men har också en individuell plan för hur du kan läsa in de ämnen du saknar behörighet från grundskolan. Våra erfarna pedagoger stöttar dig i studierna. När du blivit färdig med dina behörigheter från grundskolan så skrivs du in på det nationella programmet. 

Vi vill att du ska klara dina studier

Hos oss får du stöd med motivationen för att klara gymnasiet av kompetenta och engagerade lärare. Alla som arbetar på skolan har dig i fokus. 

På eftermiddagen kan du söka stöd hos våra studiecoacher i studieverkstaden där du också träffar studerande från andra utbildningar. Här kan du i lugn och ro arbeta vidare med uppgifter från skoldagen. 

Vi har en studie- och yrkesvägledare (SYV) på skolan som hjälper dig att välja rätt i dina studier utifrån vad du har för planer efter gymnasiet. SYV kommer också prata med dig om utbildningsmöjligheter efter tiden hos oss. 

Vi arbetar mycket med att bygga relationer, både i klassen och med övriga utbildningar på skolan. Vi har temadagar, kulturaktiviteter och friluftsdagar. Hos oss lär du känna alla!

Bra att veta
Programmet:
Du läser tillsammans med den övriga Barn- och fritidsklassen i de flesta ämnen men har också en individuell plan.
Studietakt:
100%
Ansökan:
Öppnar i början av 2025.