Meny
Våra program
Hem

Om Tora Vega Gymnasiet

Här börjar du nära målet.

Hos oss studerar du i lugn och trevlig miljö tillsammans med andra som har samma intresse som du. 

Med start hösten 2025 erbjuder vi två yrkesprogram och två introduktions- program för dig som vill ha möjlighet att läsa in din behörighet samtidigt som du börjar läsa med programmet som du är intresserad av. 

Nära jobb
Delar av din skoltid genomför du på olika arbetsplatser där du praktiserar yrkesrollen och knyter kontakter inför framtida jobb. Vi hjälper dig att hitta 

intressanta arbetsplatser som passar just dig. När du är klar med gymna- siet väljer du själv om du vill börja jobba eller läsa vidare på högskola/ universitet eller yrkesutbildning. 

Hitta din motivation
Hos oss får du stöd med motiva- tionen för att klara gymnasiet av kompetenta och engagerade lärare. Alla som arbetar på skolan har dig
i fokus. 

Din trivsel och att du som elev känner att du kan påverka din tid på skolan är viktigt för oss. På eftermiddagen kan du söka stöd hos våra studie- coacher i studieverkstaden där du också träffar studerande från andra utbildningar. 

Granne med vår folkhögskola
Vi delar lokaler med Tora Vega Folkhögskola och det finns goda möjligheter att läsa vidare på våra yrkesutbildningar eller allmänna kurser efter gymnasiet. 

Gymnasieskola på nytt
Det är inte första gången som vår folkhögskola har bedrivit gymnasie- verksamhet. I Åkarp hos oss fanns ”Naturbruksgymnasiet” från slutet av 1800-talet till 1960-talet, och ett ”Specialgymnasium” fram till 1970- talet. Idag bedriver vår folkhögskola Allmän kurs (motsvarar grundskola/ gymnasiet för vuxna över 18 år), ett flertal yrkesutbildningar och SFI i både Lund, Åkarp och på distans. 

Tora Vega Folkhögskolans (tidigare Hvilans) färgstarka historia

Skolledningen

Eduardo Gran Villanueva Contreras

Skolchef/rektor för Tora Vega Folkhögskola och
VD för Tora Vega Akademi AB

eduardo@toravega.se
+46 (0)765 46 44 02

Jorun Koca Jakobsson

Bitr. rektor/SFI rektor för Tora Vega Folkhögskola och Vice VD för Tora Vega Akademi AB

jorun@toravega.se
+46 (0)731 50 96 68

Mikael Johansson

Administrativ chef – Administration, IT, Bistro, Fastighet och Service

mikael@toravega.se
+46 (0)765 46 44 08